30-jarige 10 Miles loopt door andere koker Kennedytunnel

De DVV Antwerp 10 Miles & Marathon is op 26 april toe aan haar 30ste editie. 's Lands grootste loopevenement viert dat met nog meer deelnemers en animatie, een eigen app en muziekalbum, en ... een passage door de andere koker van de Kennedytunnel!

De passage door de Kennedytunnel is voor vele lopers hét hoogtepunt van de DVV Antwerp 10 Miles. Dit jaar zullen de deelnemers niet door de koker richting Gent lopen, maar wel door de koker richting Nederland, zo maakte de organisatie vandaag bekend op een persconferentie in het Antwerpse stadhuis. “Dat is niet alleen een leuke, nieuwe ervaring voor de deelnemers, maar zal ook voor minder verkeersoverlast zorgen”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo sports. “Het verkeer komende uit Nederland ondervindt sowieso geen hinder en het verkeer komende uit Gent wordt omgeleid via de Liefkenshoektunnel, die op dat moment tolvrij wordt gemaakt.”

Om 30 jaar DVV Antwerp 10 Miles & Marathon te vieren zet de organisatie samen met de Stad Antwerpen alles in het werk om er nog meer een feesteditie van te maken. “We voorzien animatie over de volledige eerste mijl, een bewegingspodium om ook de toeschouwers aan het sporten te krijgen, een tribune aan de finish die driemaal groter is dan vorig jaar, en 80’s, 90’s en 00’s-podia langs het parcours. Werkelijk overal zullen onder andere DJ’s, muziekgroepen, doedelzakspelers en cheerleaders de deelnemers aanmoedigen en de toeschouwers vermaken. Er is kortom geen enkele stille kilometer.”

“Nog ter gelegenheid van de dertigste verjaardag lanceren we begin april een handige app voor lopers en supporters met onder andere een interactieve kaart, mobiliteitsinfo en de mogelijkheid om een echte 10 Miles-selfie te nemen”, gaat Broekmans verder. “Daarnaast presenteren we vandaag samen met Warner Music een eigen digitaal muziekalbum met 40 losse tracks en een mix. Deze 10 Miles Running Mix, een unicum in de loopwereld, is vanaf nu te koop via onder andere de iTunes Store. Bij een verjaardagsfeest horen uiteraard ook cadeaus, en dat is een bidon van AA Drink voor elke deelnemer.”

OP NAAR EEN NIEUW DEELNEMERSRECORD?

Dat geen enkele loper dit feest wil missen, blijkt uit de voorlopige deelnemersaantallen. Anderhalve maand voor het event zijn er in totaal al 15.400 deelnemers ingeschreven, terwijl er dat vorig jaar op hetzelfde moment 13.600 waren. Broekmans: “Voor de 10 Miles zijn er momenteel 12% meer deelnemers ingeschreven dan in 2014 en voor de Marathon is dat zelfs bijna 25%. In totaal denken we uit te komen op bijna 45.000 deelnemers, wat meteen goed zou zijn voor een nieuw record.”

Opvallend is dat op de 10 Miles bijna één deelnemer op twee een vrouw is (45% vrouwen – 55% mannen), terwijl de verdeling vorig jaar nog 30% vrouwen – 70% mannen was. Ook heel wat Bekende Vlamingen zullen weer van de partij zijn in Antwerpen. Onder andere Nathalie Meskens, Tom Waes, Louis Talpe, Francesca Vanhielen, Goedele Wachters en Linde Merckpoel staan al op de startlijst.

BEDRIJVEN, SCHOLEN & GOEDE DOELEN

De bedrijfswereld heeft een groot aandeel in de toename van het aantal deelnemers. Naar schatting 17.000 lopers schrijven zich in via hun werkgever. 250 grote en kleine bedrijven uit zowat alle sectoren, profit en non-profit, doen mee met werknemers, klanten en sympathisanten. Ook de scholen zijn talrijk vertegenwoordigd. Vorig jaar schreven nog 2.500 leerlingen van het basis en secundair onderwijs en 800 studenten zich in tegen een sociaal tarief.

Steeds meer individuele lopers en bedrijven verbinden zich aan een goed doel. Zo loopt Nathalie Meskens op 26 april ten voordele van Cunina. Ook andere organisaties als Think-Pink, Unicef, Handicap International, Cliniclowns, Beyond the Moon, Welzijnszorg en Dokters van de Wereld krijgen allen een forum op de eventwebsite.

NOG INSCHRIJVEN?

Inschrijven voor de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon kan nog tot en met 7 april via de officiële website en tot en met 23 april bij de filialen van b. Op 24, 25 en 26 april kan je ter plekke inschrijven in de RS Lab Runners Expo op het F. Van Eedenplein.

30e DVV Antwerp 10 Miles & Marathon

Zondag 26 april
Start: Linkeroever/Thonetlaan (alle wedstrijden)
Finish: Grote Markt (marathon); Linkeroever/Charles De Costerlaan (alle overige wedstrijden)

Programma:
9u: DVV Antwerp Marathon
11u: Chiquita Kids Run 1,4 km
12u: DVV Antwerp Short Run 5 km & Recreatieve Handbikewedstrijd 5 km
13u: New Balance Ladies Run 5 km
15u: DVV Antwerp 10 Miles & 10 Miles voor handbikers (2e wave om 15u30, 3e wave om 16u)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?