3 voordelen van lopen naar het werk

De voorbije twee jaar verdrievoudigde het aantal mensen dat naar het werk loopt. Dat wees een Britse studie uit. Er zijn dan ook tal van voordelen aan verbonden.

Toegegeven, lopen naar je werkplek, dat is niet voor iedereen weggelegd. Hoe langer de afstand, hoe moeilijker. Al hangt dat natuurlijk ook af van je fysieke paraatheid. Hoe dan ook: degenen die het wel (zouden) kunnen, genieten van onderstaande voordelen.  

1. Je vitamine D-niveau stijgt 

Vitamine D is een van de weinige vitamines die ons lichaam zelf kan aanmaken. In combinatie met calcium is vitamine D belangrijk voor sterke botten en een sterk gebit. Het zorgt er ook voor dat je spieren goed functioneren en je weerstand optimaal is. En vitamine D maak je (onder meer) aan door in de buitenlucht te komen. Zeker op zonnige dagen.

2. Het is efficiënt

De tijd die je normaal gezien doorbrengt in de wagen, vervang je door looptijd. Daardoor moet je na het werk geen trainingstocht meer afwerken en heb je meer tijd om andere dingen te doen: boodschappen doen, tijd spenderen met vrouw en kinderen, …

3. Je bespaart geld

Naar het werk rijden met de wagen, dat kost geld (onder meer betalen voor brandstof). Wie naar het werk loopt, betaalt daar uiteraard niets voor.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?