3 sterrenchef De Mangeleer maakt geslaagd marathondebuut in Brugge

De Great Bruges Marathon heeft zijn entree op de loopkalender niet gemist. Zo'n 6000 lopers trokken zondag naar de West-Vlaamse hoofdstad. Onder hen sterrenchef Gert De Mangeleer.

De Great Bruges Marathon trok onder meer de culinaire kaart. Na afloop van de marathon kon elke deelnemer vier gerechtjes proeven. Ook voor de halve marathonlopers waren er hapjes voorzien.

Koken en lopen, dat is een combinatie die Gert De Mangeleer op het lijf geschreven is. De chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan loopt al zo’n tien jaar en vierde zondag zijn debuut op de marathon in de West-Vlaamse hoofdstad. Hij finishte in 3u52′.

De Mangeleer was een van de 783 Brugse inwoners die meeliepen in eigen stad. Aan Het Laatste Nieuws vertelde de kok dat hij onder meer twee keer per week vanuit Zedelgem (waar Hertog Jan gevestigd is) richting Brugge loopt: “Dat is vaak al na middernacht. Ik doe dan nog wat extra toertjes langs de Vesten, zodat ik op zo’n 16 kilometer uitkom. Het was een ideale voorbereiding voor deze marathon.”

What a beautiful day 🙏🙏🙏 Thanks everyone for your incredible support!!! #greatbrugesmarathon #nevergiveup 📷by @joel_castilla

Een bericht gedeeld door Gert de Mangeleer (@gertdemangeleer) op

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?