3 radiodeejays wagen zich aan de beeptest (video)

Wie aan zijn of haar lessen LO uit het middelbaar denkt, denkt mogelijk automatisch aan de coopertest en de beeptest. Drie deejays van radiozender Qmusic waagden zich aan die tweede looptest.

De beeptest – die je misschien ook wel kent als shuttle run test of Leger-test – wordt in veel scholen gebruikt om het uithoudingsvermogen van de leerlingen te testen. Daarbij moeten ze telkens een afstand van 20 meter afleggen vooraleer er langs de kant een geluidsignaal weerklinkt. Naarmate de test vordert, volgen die signalen elkaar steeds sneller op. Zodra je de overkant tweemaal op een rij niet meer haalt voor ‘de beep’, stopt de test voor jou.  

Aan die test waagden Sam De Bruyn (die eerder deze maand de marathon van New York liep), Heidi Van Tielen en Wim Oosterlinck zich woensdagochtend. Het ochtendteam van radiozender Qmusic zendt deze week naar aanleiding van Rodeneuzendag – een actie die psychische problemen bij kinderen onder de aandacht brengt en daar ook geld voor inzamelt – elke ochtend uit vanuit een middelbare school. En als je daar dan toch bent, kan je je schooltijd eens herbeleven door zo’n beeptest te doen. Via het filmpje op de Facebook-pagina van Qmusic zie je wie er aan het langste eind trok.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?