3 nieuwe multisporthorloges van Garmin

In het kader van de Consumer Electronics Show in Las Vegas onthult Garmin drie nieuwe gps-multisporthorloges.

Het gaat om drie multisporthorloges uit het fenix 5-gamma (polshartslagmeter, geavanceerde fitnessfuncties en verwisselbare bandjes). Deze toestellen zijn niet alleen krachtige trainingsinstrumenten, maar ook horloges die je tijdens je dagelijkse activiteiten kan gebruiken.

De geïntegreerde navigatiefuncties omvatten een barometrische hoogtemeter, een kompas met drie assen en een gyroscoop. Daarnaast zijn alle fenix 5-modellen compatibel met Connect IQ, zodat de gebruikers hun horloge kunnen personaliseren met apps, widgets, gegevensvelden en leesmodaliteiten. Bij koppeling met een compatibele smartphone kunnen gebruikers op hun polsbandje een signaal krijgen in geval van oproep, sms en e-mail.

Fenix 5S

De fenix 5S is lichter, eleganter en kleiner dan de vorige modellen en werd speciaal ontworpen voor atleten en avonturiers die meer willen doen met minder om hun pols. Het horloge levert optimale prestaties dankzij de geavanceerde functionaliteit, zoals de polshartslagmeter, ingebouwde activiteitenprofielen, geavanceerde prestatiemeters en de trainingsstatistieken die inzicht geven in de effectiviteit van de trainingsarbeid.

Fenix 5X

De ultra-robuuste fenix 5X wordt op haar beurt verkocht met de vooraf ingelezen online TOPO-kaarten van Europa. Elk van de nieuwe fenix 5-modellen is ontworpen om aan de natuurelementen te kunnen weerstaan. Zo kan je de fenix 5X onder water gebruiken tot op 100 meter diepte. De fenix 5X beschikt over een complete set van functionaliteiten voor het trainen en beoefenen van vele sporten, aangevuld met een nieuw navigatiesysteem en een geavanceerde cartografie. Om de sporters en avonturiers toe te laten zich in alle gemoedsrust buiten de bekende paden te wagen, geeft de fenix 5X hen voortdurend informatie over hun positie, met behulp van vernieuwende navigatiefunctionaliteiten die het beste halen uit de TOPO-kaarten op hun polsband.

Prijs en beschikbaarheid

De fenix 5, 5S en 5x zullen beschikbaar zijn tegen het einde van het eerste kwartaal van 2017. De prijzen variëren van 599,99 euro 899,99 euro.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?