3 modevragen over loopkledij aan Jani Kazaltzis

Niemand beter om modevragen te beantwoorden dan Vlaanderens bekendste stylist, Jani Kazaltzis. Onze coverfiguur van het septembernummer geeft zijn visie op drie veelvoorkomende dilemma's bij de keuze voor loopkledij.
Naast de nodige loopvragen, legden we hem ook enkele sportmodedilemma’s voor …
Je zei daarnet dat je een buikje overgehouden hebt aan de lockdown. Veel mensen lopen om een beetje gewicht te verliezen en herkennen zich wellicht in volgend probleem: loopkledij verhult weinig. Heb je tips om een buikje weg te steken in een sportshirt? 
‘Als je maar één laag draagt, zoals in de zomer, is daar helaas weinig aan te doen. En ik wil het onmiddellijk toegeven: ik kamp ook met dat probleem. Sportshirts zijn dun en aansluitend. Als je loopt, schudt alles onflatterend heen en weer. Mijn tip? Let erop dat je een T-shirt draagt dat niet té hard spant, maar veel meer kan je niet doen.’
Een tweede modedilemma, vooral voor mannen: een lange spannende tight, doen of niet? 
‘Zelf zou ik dat niet dragen, maar het is wel handig als een lange loopbroek niet te los zit. Dus zelf heb ik een tussenoplossing: een broek die nauw aansluit aan de kuiten, maar bovenaan losser zit. Zo’n broek zie je ook vaak bij voetballers.’
En een derde fashion-vraagstuk: witte kousen, kunnen ze opnieuw of niet? 
‘Normaal haat ik witte sokken, maar om te sporten heb ik ze altijd wel oké gevonden. Soms zelfs sexy eigenlijk. Nu maken ze een comeback in de gewone mode en ik moet toegeven: sommigen komen er ook wel echt goed mee weg. Het past bij een soort uitdagende stijl, waarbij witte sokken een statement zijn. Maar als je gewoon witte sokken hebt gekocht omdat je denkt dat daar niets mis mee is, dan heb je een probleem. (lacht)
Lees het volledige coverinterview in het septembernummer. Bestel het na via de webshop of lees het hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?