3 gezonde en lekkere aperitiefhapjes

Gezellig aperitieven met een lekker drankje en wat hapjes erbij: wie doet dat niét graag? Deze 3 aperitiefhapjes zijn lekker en ook nog eens gezond. It's apero'clock!

GEZOND APERITIEFHAPJE 1: AARDBEI-TOMATENSALSA

Dit heb je nodig:
* 1 bakje aardbeien (250 gr)
* 1 tomaat
* 1/4 rode ui
* Sap van 1/2 limoen
* Zout
* Verse koriander (naar eigen smaak)

Zo maak je het:
* Hak alle ingrediënten fijn en meng ze met een snufje zout.
* Serveer de salsa met crackers of rijstwafels, yummie!

GEZOND APERITIEFHAPJE 2: ZOETE AARDAPPELCHIPS

Dit heb je nodig (voor 100 gr chips):
* 2 zoete aardappelen
* 2 eetlepels kokosolie
* Peper, zout en eventueel paprikapoeder (om paprikachips te maken) of andere kruiden naar eigen smaak

Zo maak je het:
* Verwarm de oven voor op 150 graden.
* Je moet de zoete aardappels niet schillen; de schil zit vol vitamines en is lekker! Even schoonmaken volstaat.
* Snijd de zoete aardappels in fijne plakjes. Je kan hiervoor eventueel een mandoline of keukenrobot gebruiken, maar met een goed mesje lukt het ook!
* Doe de aardappelschijfjes in een kom en giet er het gesmolten kokosvet over. Meng goed tot alle aardappels met een olielaagje bedekt zijn.
* Leg de zoete aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout, peper en kruiden naar keuze.
* Bak gedurende 15 à 20 minuten in de oven tot de chips knapperig zijn. Blijf bij de oven zodat de chips niet aanbranden!
* Je kan de chips 1 à 2 dagen bewaren in een luchtdichte doos. Hou er rekening mee dat ze dan wat minder knapperig worden. Snel opeten is de boodschap!
* Tip: je kan ook chips maken van andere groenten, bijvoorbeeld rode biet, boerenkool, gewone aardappel…

GEZOND APERITIEFHAPJE 3: GEROOSTERDE KIKKERERWTEN

Dit heb je nodig:
* 250 gr gekookte kikkererwten
* 1 eetlepel gesmolten kokosolie
* Kruiden: peper, zout, (geroosterd) paprikapoeder

Zo maak je het:
* Verwarm de oven voor op 200 graden.
* Meng in een ovenschaal de kikkererwten met de kokosolie en de kruiden. Zet dit gedurende 20 minuten in de oven. Blijf in de buurt van de oven zodat het niet aanbrandt.
* Zijn de kikkererwten krokant? Dan zijn ze klaar! Even laten afkoelen en smullen maar!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?