3 fouten die haast iedereen maakt op de loopband

Net als sommige lopers geen fan zijn van regenweer, hebben sommigen het niet begrepen op vrieskou. In dat geval is de loopband een alternatief, maar zorg er dan wel voor dat je onderstaande fouten niet maakt.

1. Je loopt te veel naar voren

Veel mensen lopen te veel op het voorste gedeelte van de loopband. De ene omdat hij schrik heeft om eraf te vallen, de andere om beter naar televisie te kunnen kijken. Toch blijf je maar beter in het midden van de loopband, want als je helemaal vooraan je beste beentje voorzet, pas je automatisch de lengte van je passen aan. En dat is dus niet de bedoeling.

2. Je kijkt naar beneden

Als je geen afleiding hebt rondom je, is het verleidelijk om naar beneden te kijken. Maar net als op de gewone weg is dat geen goed plan. Op die manier creëer je onnodige spanningen in je nek en schouders. Vooruit kijken, dus.

3. Je kijkt naar te grote tv-schermen

Vooral een valstrik in de fitnessruimte, waar vaak gigantische tv-schermen hangen. Maar als je daar constant naar kijkt, is een stijve nek de volgende dag niet uitgesloten. Onbewust hou je je nek namelijk een beetje meer naar achteren. Als je naar tv wil kijken, zorg er dan voor, dat als je recht voor je uitkijkt, je het bovenste deel van de televisie ziet.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?