3 fouten die een slechte nachtrust veroorzaken (en hoe ze niet meer te maken)

Naast goede benen is nachtrust ook van cruciaal belang om een goede loopprestatie neer te zetten. En die wordt door heel wat dingen verstoord, zoals je tablet en gsm. Wij sommen nog 3 andere boosdoeners op.

1. Caffeïnesnacks eten

Wie voor het slapengaan nog iets drinkt of eet waar een dosis caffeïne inzit (bv: koffie), reduceert zijn kans op een goede nachtrust. Caffeïne kan namelijk de neurotransmitters blokkeren die de slaap veroorzaken. Als je toch nog een laatavondsnack wil eten, kies dan bij voorkeur voor een product dat tryptofaan bevat (bv: yoghurt). We besparen je de volledige wetenschappelijke uitleg, maar samengevat zorgt dat aminozuur ervoor dat je slaapcycli degelijk verlopen.

2. Slapen met huisdieren

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat gemiddeld 60 procent van de mensen die het bed delen met hun huisdieren, klagen over een gebrek aan goede nachtrust. De reden hoef je niet ver te zoeken, want huisdieren kunnen op de meest onvoorspelbare momenten de gekste dingen beginnen uit te steken, waardoor je wakker wordt. Je kan je huisdier proberen duidelijk te maken dat hij in het holst van de nacht niet aan je hoofd moet komen snuffelen, maar efficiënter is om het in een aparte kamer te laten slapen.  

3. Snoozen

We hebben het allicht allemaal al eens gedaan: op de snoozeknop drukken om toch maar vijf minuten langer te kunnen blijven liggen. Niet meer doen, want op die manier bereid je je lichaam voor op een nieuwe slaapcyclus, maar die zal je door de korte periode nooit kunnen afmaken. Daardoor zal je in de loop van de dag sneller moe worden. Een oplossing kan zijn om je wekker te laten afgaan op het moment dat je echt uit je bed moet komen en er met andere woorden geen tijd meer is om te snoozen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?