3.500 lopers klaar voor 27ste The Classic

Maandagavond 9 juli vindt de 27ste editie van The Classic Tessenderlo plaats. The Classic was een van de eerste grote massalopen van ons land en behoort tot de DVV Running Tour.

The Classic is meer dan een gewone stratenloop, het is een echt loopfeest. De lopers worden langs het volledige parcours aangemoedigd door muziekgroepjes en duizenden enthousiaste kermisgangers. Op het programma staan The Classic 10 km en de Jogging 4 km. In beide gevallen loop je dwars door het centrum van feestvierend Tessenderlo. Voor kinderen tot 12 jaar is er de Chiquita Kids Run over 1 km. Lopers die achteraf gaan uitblazen op de kermis, kunnen om 23u30 nog nagenieten van het traditionele vuurwerkspektakel.

Er zijn meer dan 2.000 lopers vooraf ingeschreven. De organisatie verwacht liefst 3.500 deelnemers aan de start van The Classic. Daarmee doet deze massaloop het opnieuw beter dan de voorbije 2 jaar. De 10 km blijft met ongeveer 1.500 voorinschrijvingen veruit de populairste afstand. Maar ook de Jogging 4 km en de Chiquita Kids Run 1 km doen het goed. Maandag zal ook Julie Ghoos, Miss Limburg 2012 en inwoonster van Tessenderlo, aan de start staan. Een hele uitdaging aangezien de Looise nog nooit eerder 10 km aan een stuk liep, maar ze is vastberaden de finish te halen.

Opvallend dit jaar is dat heel wat grote namen hebben bevestigd voor The Classic. Krijn van Koolwijk is in zijn eigen Tessenderlo altijd favoriet, maar hij zal het niet onder de markt hebben met Lander Van Droogenbroeck, de beste Belgische marathonloper van het ogenblik en met Jamal Baligha, de nummer 5 van de afgelopen 20 km door Brussel. Verder nog aan de start: de Kenianen Jethro Kipchirchir en John Mutai Kipkorir, de Marokkaan Chababe Larbi en Guy Fays. Bij de vrouwen komen Leen Leysen en Els Rens, de Belgische kampioene marathon, aan de start.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?