3.300 avonturiers overwinnen de natuur

Race Against Nature was een schot in de roos. Maar liefst 3.300 sportievelingen overwonnen zichzelf en de natuur op het Proviciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom.

De tweede survivalrun in de Spartacus Series kon niet in betere weerstomstandigheden plaatsvinden. Enkele regendruppels maakten het loodzwaar parcours van tien kilometer nog net iets uitdagender. De deelnemers moesten twee keer elf hindernissen overwinnen, waarvan een groot deel van natuurlijke oorsprong.

De échte Spartacussen gingen voluit voor de zege, maar ook de minder avontuurlijke deelnemer gaf het beste van zichzelf op zijn of haar eigen tempo. Iedere deelnemer werd daarvoor beloond met een uniek Race Against Nature t-shirt en een herinneringsmedaille.

Opgemerkte deelnemers waren tennisladies KIm Clijsters en Kirsten Flipkens. Kim amuseerde zich kostelijk nu haar tenniscarrière achter de rug is. Kirsten liet zien dat ze na haar tornooizege in Canada in uitstekende conditie is.

In de marge van survivalrun vond ook de Xtreme Xperience plaats. Op meer dan 20 stands, verspreid over het recreatiedomein, konden de aanwezige avonturiers gratis initiaties volgen in extreme, acrobatische of avontuurlijke sporten en activiteiten.

De Race Against Nature was de tweede survival run in de Spartacus Series na de Spartacus Run van 1 mei op de Antwerpse linkeroever.

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?