3.000 lopers zien het licht op Energizer Night Run

De allereerste editie van de Energizer Night Run werd een schot in de roos. 3.000 lopers brachten licht in de duisternis in een sfeervol Rivierenhof in Deurne.

Door de duizenden lampjes hing er een ongeziene sfeer in het Rivierenhof. (foto kurt van rompaey)


Na een heus lichtspektakel werden de 3.000 lopers klokslag 21u door Antwerps schepen van Sport Ludo Van Campenhout op gang geschoten voor een tocht van negen kilometer. Doordat ze allemaal voorzien waren van een Energizer Micro Sport Headlight voltrok zich meteen een lange stroom van lichtjes door het Rivierenhof.

Voor de meeste deelnemers was genieten van dit ongeziene spektakel een prioriteit, maar uiteraard kon er ook een snelle chrono gelopen worden. De wedstrijd werd gewonnen door Oussama Sakmali in 30:30, voor Niels Ost (33:15) en Wim Meul (34:30). Bij de vrouwen zegevierde Kerensa De Potter in 39:41, voor Greet Verstappen (39:53) en Lucienne Van Gossum (40:46). 

Onder de deelnemers ook Studio Brussel-presentatrice Linde Merckpoel en Gella Vandecaveye. De ex-judoka was onder de indruk: “De Night Run heeft mijn verwachtingen serieus overtroffen. Ik had me wel iets voorgesteld bij al die lichtjes, maar je moet er echt bij zijn geweest om het te kunnen bevatten. Ik vond het geweldig, dit wil ik volgend jaar zeker nog eens meemaken.”

Vele deelnemers en toeschouwers profiteerden van de laatste zomeravond om nog wat te blijven nakaarten. Ze konden ook nog nagenieten bij een optreden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?