3.000 lopers versus de weergoden

Zondag 27 oktober wordt in Nieuwpoort de eerste Neptunus Run georganiseerd. Deze survival run belooft één van de zwaarste en meest spectaculaire loopevenementen van het land te worden.

Tegen de achtergrond van de kolkende zee en een snoeiharde zeebries krijgen de deelnemers op de Militaire Basis van Lombardsijde een prachtig parcours voorgeschoteld van 10 km waarbij 15 adembenemende hindernissen moeten worden overwonnen. Er staan zondag 3.000 deelnemers te trappelen aan de start.

De Neptunus Run kadert in de STIHL Spartacus Series, de verzameling van de meest spectaculaire survival runs van ons land. Eerder dit jaar overwonnen 5.000 lopers de Spartacus Run in Boom en Race Against Nature in Averbode.

Het Kwartier Kamp van Lombardsijde ligt naast de IJzermonding en heeft alles om een uitdagend parcours uit te tekenen: sportterreinen, een landingsbaan, duinen en natuurlijk het strand. Wie na 10 km finisht is Neptunus, God van de Zee.

De afgelopen weken werden reeds verschillende proeven bekendgemaakt. De deelnemers zullen proeven met ronkende namen als “Flanders Fields“, “Cliffhanger” en “Leap of Faith” moeten overwinnen. Heel wat hindernissen werden nog niet bekendgemaakt en blijven een verrassing tot op de dag zelf. Wat wel bekend is, is dat deelnemers met zandzakken moeten lopen, enkele zware proeven op het strand moeten uitvoeren én ook nog eens de branding moeten trotseren.

Om het comfort van de deelnemers zo groot mogelijk te maken zullen de deelnemers om de 5 minuten in waves van 250 personen starten. De eerste start wordt gegeven om 13u00. De deelnemers komen echt uit alle hoeken van ons land afgezakt naar de kust. De gure omstandigheden lijken vooral mannen te lokken naar dit parcours. 20% van de deelnemers zijn vrouwen die zich niet laten afschrikken.

Wie er nog bij wil zijn, kan zich ter plekke nog inschrijven. Vanaf 10u openen de daginschrijvingen. en kunnen deelnemers ook hun deelnamepakket afhalen aan de inschrijvingen op het Kwartier Kamp van Lombardsijde, waar ook de start en de finish liggen. Iedere deelnemer krijgt een Neptunus Run T-shirt met lange mouwen en een uniek Neptunus Run souvenir aan de finish.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?