3.000 lopers in eerste editie Spartacus Run

Dinsdag wordt in Antwerpen de allereerste Spartacus Run georganiseerd. Dit wordt meteen het zwaarste en meest spectaculaire loopevenement van het land.

De Spartacus Run is een heuse survivalrun over een parcours van ongeveer 10 km waarbij 14 adembenemende hindernissen moeten worden overwonnen. Met 3.000 lopers zijn alle beschikbare plaatsen ingenomen. De Spartacus Run wordt georganiseerd ter nagedachtenis van Artoer Aghajanyan. Artoer overleed afgelopen zomer tijdens zijn deelname aan de Antwerp Ironman. Zijn moeder, Evelina Aghajanyan en zijn vrienden zijn bijzonder blij met het initiatief.

“Voor mij persoonlijk is dit evenement heel belangrijk: zo blijft de herinnering aan Artoer levend. Veel mensen doen mee en betuigen op die manier eerbied aan mijn zoon”, vertelt Evelina, die zelf ook aanwezig zal zijn om iedereen aan te moedigen. “Artoer was mijn enige kind. Ik ben 13 jaar geleden samen met hem aangekomen uit Armenië. Artoer was een buitengewone man. Dat zeg ik niet alleen omdat hij mijn zoon is: hij was een briljant student, een begenadigd sporter en had voor iedereen respect. Zijn bijnaam was Spartacus: dat was echt geen toeval.”

De voorbije weken werden met mondjesmaat de verschillende proeven bekend gemaakt. De deelnemers zullen proeven met ronkende namen als “On the rocks”, “The Human Wall” en “High Voltage” moeten overwinnen. Drie hindernissen werden nog niet bekendgemaakt en blijven een verrassing tot op de dag zelf.

Om het comfort van de deelnemers zo groot mogelijk te maken zullen de deelnemers in zes waves starten. Dit moet er samen met de zandloperstart voor zorgen dat de wachttijd aan de hindernissen tot een minimum wordt beperkt. Bij een viertal proeven zal er een alternatieve route worden voorzien, zodat deelnemers die de proeven om één of andere reden niet kunnen afleggen, toch verder kunnen.

Dat alle 3.000 beschikbare plaatsen zijn ingenomen, is verbluffend voor een eerste editie. De inschrijvingen werden bovendien twee weken eerder dan voorzien afgesloten omdat het maximum aantal deelnemers werd bereikt. Inschrijven ter plaatse kan dus niet meer, maar supporteren en meegenieten van de speciale sfeer kan uiteraard wel.

Vanaf 12u kunnen deelnemers hun deelnamepakket afhalen in Sporthal Linkeroever (Blancefloerlaan 183 – 2050 Antwerpen). De start en finish liggen op de terreinen aan de overzijde van de Blancefloerlaan op 300m van de sporthal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?