3.000 lopers in eerste editie ENERGIZER NIGHT RUN!

Vrijdag wordt in Antwerpen de allereerste Energizer Night Run op Belgische bodem georganiseerd. Met 3.000 lopers zijn meteen alle beschikbare plaatsen ingenomen.

Het principe is eenvoudig: na zonsondergang wordt het startsein gegeven voor het 9 km lange en pikdonkere parcours, dat de deelnemers met een Energizer headlight moeten afleggen.

“Dit event zal unieke beelden opleveren. Ik kijk enorm uit om die duizenden dansende lichtjes te zien in een verduisterd Rivierenhof“, zegt ex-judoka Gella Vandecaveye, die zelf ook aan de start zal staan. Anderhalve maand terug kon ze het parcours al eens verkennen. “Het 9 kilometer lange parcours is zeer vlak wat het toegankelijk maakt voor iedereen. De paadjes lopen langs de vijvers door het bos en het feit dat je in het donker loopt geeft extra adrenaline. Bekijk zeker al eens mijn parcoursverkenning op www.energizernightrun.be.”

Iedere deelnemer krijgt gratis een Energizer headlight en een pikzwart Energizer Night Run t-shirt bij inschrijving. Alle deelnemers zijn verplicht zowel het t-shirt als de headlight te dragen tijdens de run. De duizenden lichtjes en de donkere outfits zullen zorgen voor een unieke sfeer.

Bovendien wordt er niet alleen gelopen voor het plezier, maar ook voor het goede doel. Voor elke deelnemer aan de Energizer Night Run schenkt Energizer één uur verlichting op zonne-energie aan One Million Lights, een non-profitorganisatie die op een milieuvriendelijke manier iets wil doen aan de vaak ondermaatse elektriciteitsvoorzieningen in derdewereldlanden.

Dat alle 3.000 beschikbare plaatsen zijn ingenomen, is opzienbarend voor een eerste editie. Inschrijven ter plaatse kan dus niet meer, maar meegenieten van de speciale sfeer, het voorziene lichtspektakel en de muziek kan uiteraard wel.

Vanaf 19u kunnen deelnemers hun deelnamepakket afhalen in sportpark Ruggeveld (Ruggeveldlaan, Deurne), tegenover het Rivierenhof. De start en finish zelf liggen op de Parkweg op 200m van het sportpark.

www.energizernightrun.be
www.onemillionlights.org 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?