3.000 deelnemers verwacht voor eerste Loop van Vlaanderen

Op zondag 28 april wordt het hart van de Vlaamse Ardennen, het paradijs voor fietsliefhebbers, voor de eerste keer ingenomen door lopers en wandelaars.

Reeds 2.500 deelnemers schreven zich vooraf in voor deze unieke loop- & wandelervaring. Vermits er ook daginschrijvingen mogelijk zijn, verwacht de organisatie de kaap van 3.000 deelnemers te bereiken. De Loop van Vlaanderen, de derde manche van de Decathlon Trail Series, heeft dus alles in zich om een ware loop- & wandelklassieker te worden!

Uitvalsbasis is de Markt van Oudenaarde, waar zowel de start- als finishlijn zullen liggen. Van daaruit wordt koers gezet naar enkele van de bekendste hellingen (onder andere de Paterberg, de Koppenberg en de Oude Kwaremont) en de mooiste plekjes van de streek. De vele hoogtemeters en de talrijke off road passages maken van de Loop van Vlaanderen een unieke maar niet te onderschatten uitdaging!

Lopers hebben de keuze uit 3 afstanden : 10 km, 25 km of de trail van 50 km. Ruim 300 lopers schreven zich al in voor de “trail run” van 50km. Onder hen ook Thomas Beirnaert, onlangs nog winnaar van de trail tijdens de Decathlon Crêtes de Spa. Met maar liefst 1.100 deelnemers is de 25 km de drukst bezette afstand. De wandelaars krijgen een parcours van 10 of 25 km te verwerken. Voor de allerkleinsten is er de Chiquita Kids Run 1 km in het centrum van Oudenaarde.

Parcoursbouwers uit de streek

Geen betere parcoursbouwers dan ervaren lopers uit de streek! Enkele leden van serviceclub Marnixring Oudenaarde liepen al een aantal jaren rond met het idee dat de Vlaamse Ardennen het ideale decor zouden zijn voor een trailrun. Vertrekkend vanuit hun wekelijkse trainingstraject stippelden ze 3 uitdagende parcoursen uit. De Loop van Vlaanderen was geboren en op zondag 28 april zullen enkele duizenden lopers en wandelaars kunnen proeven van het mooiste dat de streek te bieden heeft!

Zandloperstart voor meer loopcomfort op het parcours!

Via een smalle zandloper zullen de deelnemers, eerst de lopers en vervolgens de wandelaars, telkens druppelsgewijs het parcours betreden. Deze startmethode vergemakkelijkt de passages over de smalste delen van het parcours en verhoogt het loopcomfort voor alle deelnemers aanzienlijk.

Aan de finish wordt een gezellig running village opgetrokken, met de nodige animatie om er ook voor de supporters een leuke dag van te maken! Deelnemers kunnen er gezellig bekomen na de finish.

Fonds voor Spierzieke Kinderen

Alle deelnemers aan de Loop van Vlaanderen dragen ook hun steentje bij voor het goede doel. De Loop van Vlaanderen steunt immers het Fonds voor Spierzieke Kinderen en meer in het bijzonder het baanbrekende onderzoek naar de spierziekte van Duchenne.

Deze ernstige progressieve spieraandoening is erfelijk en treft voornamelijk jongens. Door een progressieve afbraak van de spiervezels verliezen de patiënten geleidelijk aan hun spierkracht. De levensverwachting van de jongens is hierdoor beperkt, ze belanden op zeer jonge leeftijd in een rolstoel en hebben heel wat hulp nodig in het dagelijkse leven. Het Fonds voor Spierzieke Kinderen betekent een substantiële steun voor het lopend onderzoek naar een remedie en voor de kinderen die op deze behandelingen hopen en wachten.

Sporza-journalisten Michel Wuyts en Ruben Van Gucht, peters van de Loop van Vlaanderen, zullen ook aan de start verschijnen om dit goede doel een stapje vooruit te helpen. Michel Wuyts gaat voor de 25 km, Ruben Van Gucht heeft stevig getraind voor de 50 km.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?