2e editie Battle of Thor maakt plaats voor extra deelnemers

Op zondag 4 september vindt de tweede editie van Battle of Thor plaats in het Thor Park in Genk. Deze loodzware loopwedstrijd maakt deel uit van de KBC Spartacus Series, de verzameling van de meest spectaculaire obstakelruns van ons land.

Na de succesvolle editie van vorig jaar (twee maanden vooraf was het evenement volledig volzet met 5000 deelnemers) heeft de organisatie beslist om dit jaar plaats te maken voor 7000 deelnemers. Verwacht wordt dat alle plaatsen ook dit jaar snel de deur uit zullen zijn. Burgemeester Wim Dries: “Het succes van de eerste editie oversteeg onze verwachtingen. Met plezier verwelkomen we Battle of Thor opnieuw op deze unieke locatie, niet alleen een innovatieve site, ook een sportieve.”

Het parcours oogt opnieuw spectaculair en gaat zoals vorig jaar richting de loodzware mijnterrils van As. Ruim 15 hindernissen zullen gebouwd worden op het parcours, dat naast Genk ook in de gemeente As passeert. Start en finish liggen in het Thor park, in de schaduw van de oude schachttorens van Waterschei.

Als enige in de Spartacus Series wordt er bij de Battle of Thor naast een langere omloop van 12 km ook een kortere afstand van 7 km aangeboden. Zo kunnen ook minder geoefende deelnemers van deze spectaculaire loopdiscipline proeven. Schepen van Sport Ali Çaglar: “We zijn blij om opnieuw zo’n grote groep sportievelingen te ontvangen in Genk. Battle of Thor is met zijn twee afstanden een mooie aanvulling op het sportaanbod dat we als stad reeds bieden en bewijst nog maar eens dat Genk een echte sportstad is.”

Inschrijven kan vanaf vrijdag 15 april (11u). Starten gebeurt in kleinere groepen van 250 lopers, om de 7 minuten. Iedere deelnemer krijgt bij inschrijving een loopshirt en een prachtige herinneringsmedaille.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?