273 teams lopen van Parijs naar Rotterdam

Tijdens het Pinksterweekend liepen honderden sportievelingen weer in estafette van Parijs naar Rotterdam. In ons land werden de Roparunners bij hun doortocht op heel wat plaatsen feestelijk onthaald.

De Roparun is een jaarlijkse estafetteloop van 522 km van Parijs naar Rotterdam, waarmee geld opgehaald wordt voor de zorg voor kankerpatiënten. De exacte opbrengst van de 21ste editie wordt over twee weken bekendgemaakt. De loop heeft sinds de eerste editie in 1992 bij elkaar al zo’n 45 miljoen euro opgebracht. Vorig jaar was de opbrengst 4,9 miljoen euro.

Van de 275 teams bereikten er 273 de finish op de Coolsingel. Omdat er de laatste jaren meer aanvragen waren dan beschikbare startbewijzen, vertrokken er voor het eerst ook teams vanuit Hamburg. Die kwamen alle 50 over de eindstreep.

De start werd zaterdagnamiddag gegeven in Frankrijk. De eerste teams bereikten zondagmiddag de Belgische grens in Quievrain. Via onder andere Dendermonde, Temse, Antwerpen en Putte ging het richting Nederland.

Op heel wat plaatsen werden de Roparunners zondagavond en -nacht feestelijk onthaald. Vooral Zele heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een echte Roparunstad.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?