![]() |
Het team van Erasmus Hematologie liep als eerste over de finish met een gemiddelde snelheid van 16,64 kilometer per uur. (foto roparun.nl) |
Omdat er nu al enkele jaren een wachtlijst aangelegd moet worden voor deelname, heeft de organsiatie besloten om volgend jaar een tweede startplaats op te richten in Hamburg, zodat er meer teams kunnen starten.
De eerste teams startten zaterdag om 15u14 in de Franse hoofdstad. Team 61 Erasmus Hematologie liep maandagmiddag als eerste over de finish op de Rotterdamse Coolsingel. Zij haalden een gemiddelde snelheid van 16,64 kilometer per uur.
Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen in drie dagen tijd oftewel meer dan anderhalve marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding (chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins).
De Roparun is sterk verbonden met België. Ten eerste loopt een groot gedeelte van de route door ons land en daarnaast nemen er ook heel wat Belgische teams deel aan het evenement. Zondagavond en -nacht werden de lopers feestelijk onthaald bij hun doortocht in Dendermonde en Zele.
Hoeveel de Roparun dit jaar opleverde, is nog niet bekend. Vorig jaar haalden de lopers 4,6 miljoen euro op.