272 bladzijden over 42,195 km in 2 uur

Een marathon lopen in twee uur tijd, zal het ooit lukken? Ed Caesar, een gerenommeerd journalist, deed uitgebreid onderzoek en sprak erover met verschillende ervaringsdeskundigen. Het resultaat lees je in zijn boek 'Twee uur'.

De marathon is de laatste decennia uitgegroeid tot een wereldwijde rage. Steeds meer mensen doen eraan mee en er wordt steeds sneller gelopen. Langzaam maar zeker komt zelfs een magische grens in zicht: 42 kilometer en 195 meter in twee uur tijd. Lange tijd werd dit ultieme record onhaalbaar geacht, maar de mens verlegt zijn grenzen telkens weer.

Ed Caesar ging op zoek naar het verhaal van topatleten die het onmogelijke willen waarmaken. Hij sprak met langeafstandslopers, waaronder de Keniaan Geoffrey Mutai, die meerdere vooraanstaande marathons op zijn naam schreef, en hun familie, managers, trainers, artsen, fysiotherapeuten en wetenschappers over deze legendarische afstand.

Twee uur. De marathon en de jacht op het ultieme record van Ed Caesar ligt vanaf 15 oktober in de winkel. Het boek telt 272 bladzijden en kost 19,90 euro. Ed Caesar (1981) werd meerdere malen onderscheiden voor zijn journalistieke werk. Zo werd hij in 2014 door de Foreign Press Association uitgeroepen tot journalist van het jaar. Hij publiceert onder andere in The New Yorker, The New York Times Magazine en The Sunday Times Magazine.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?