2600 lopers veroveren de Gentse nacht

Na vijf succesvolle edities in het Antwerpse Rivierenhof was het ditmaal de beurt aan de Gentse Blaarmeesen voor de Runners'lab Night Run. De nieuwe locatie werd met 2600 deelnemers een schot in de roos.

De Runners’lab Night Run staat garant voor een samenspel van licht en duisternis en dat was ook in deze editie het geval! Duizenden lopers getooid in een zwart T-shirt en uitgerust met een headlight zorgden voor een unieke sfeer. Dankzij de talrijke animatie op en rond het parcours is de Night Run een absolute must voor iedere loper.

Ongeveer 2600 deelnemers genoten van deze ‘fun run’. Al was de, prachtig verlichte, skiheuvel zeker geen makkelijke opdracht. Verder kon iedere nachtraaf genieten van onder andere vuurspuwers, steltenlopers, een djembe-groep, een dj-caravan en zelfs… een verlichte zeemeermin!

SLAAPWEL VOOR SOS KINDERDORPEN

Voor de deelnemers de nacht veroverden, stuurden ze nog een symbolische nachtwens aan SOS Kinderdorpen, het goede doel van de Runners’lab Night Run. De deelnemers vormden met hun headlight ‘SLAAPWEL’ (zie afbeelding hieronder). Tom Moons, woordvoerder van SOS Kinderdorpen, nam de wens én de giften graag in ontvangst: “We zijn heel blij dat de Night Run in het teken stond van het Simbahuis, een opvangproject in Liedekerke. Met het ingezamelde bedrag zorgen we dat de kinderen er worden opgevangen in een stabiele situatie met een goede nachtrust.”

FEESTEND DE NACHT IN

Na de looptocht van 9km was het feest nog niet gedaan… En dat mag je letterlijk nemen. De deelnemers konden na hun sportieve prestatie genieten van een unieke afterparty.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?