26 marathons voor het goede doel

Chris Cotteleer uit Schoten heeft zondag de laatste in een reeks van 26 marathons gelopen. Met zijn sportieve prestaties zamelde hij geld in voor een schooltje voor jongeren met een mentale beperking.

De voorbije twee jaar liep Cotteleer marathons in dertien verschillende landen, onder meer in Portugal, Zweden, Denemarken, Italië en zelfs op Hawaï. Zondag liep hij zijn laatste in het gezelschap van zo’n tweehonderd sympathiserende lopers aan Sporthal Linkeroever in Antwerpen.

Cotteleer liet zich daarbij sponsoren door zowel bedrijven als privépersonen. “We kozen voor een laagdrempelige sponsorformule, in de hoop zoveel mogelijk mensen over de streep te trekken”, zegt de sportieveling in Gazet van Antwerpen. “Als bronzen sponsor steunde je één euro per marathon. Een zilveren sponsor steunde telkens vijf euro, een gouden tien.”

Het mag duidelijk zijn dat 26,2 een bijzonder getal is voor de Schotenaar, want met zijn 26 marathons, goed voor telkens 42,1 km of 26,2 mijl, wou hij minstens 26.200 euro ophalen. De laatste marathon liep hij ook niet toevallig op 26 februari, de dag waarop hij trouwens ook 51 jaar werd.

Het ingezamelde bedrag, dat rond de 30.000 euro zal liggen, gaat integraal naar Het Krauwelenhof, een schooltje aan de Sint-Paulusplaats in Antwerpen, waar jongeren met een mentale beperking begeleiding op maat krijgen.


Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?