2500 lopers en wandelaars verkennen zondag de Hagelandse wijngaarden

De eerste editie van de Wine Walk & Run, nu zondag 28 augustus, is al meteen een schot in de roos. Naar schatting 2500 wandelaars en lopers zullen bij mooi zomerweer kunnen proeven van de geneugten van het Hageland: wijngaarden, bossen, velden en wijn.

Lopen of wandelen door wijngaarden, bossen en velden met soms wijdse vergezichten, terwijl je onderweg niet alleen geniet van de inspanning, de natuurpracht of het uitzicht, maar ook van de diverse wijndegustaties. Dat is de Wine Walk & Run die nu zondagochtend en -middag plaatsvindt in Linden.

Deelnemers kiezen voor een tocht van 9 of 13,5 km door het Linden- en Chartreuzenbos en de velden errond. Onderweg en aan de aankomst zijn er diverse degustatiestops. Het wijnglas dat je krijgt (voor lopers aan de aankomst) is een extra aandenken. Aan de finish kan iedereen heerlijk nagenieten in de gezellige pop-up wijnbar waar men naast de geproefde wijnen van onderweg ook andere Hagelandse wijnen kan ontdekken.

Inschrijven kan nog steeds: online nog t.e.m. zaterdagnacht op www.winewalkandrun.be of zondag ter plaatse vanaf 9u. Wie in de buurt woont, wordt sterk aangeraden om te voet of met de fiets naar Linden te komen. Kom je van verder en met de wagen? Dan kan je gratis parkeren op de terreinen van Commscope (Diestesteenweg 692, 3010 Kessel-Lo). Van daar kan je te voet (1,5km) of met de gratis shuttlebus (tussen 8u en 18u) naar het centrum en ook weer terug.

PRAKTISCHE INFO WINE WALK & RUN

Programma zondag 28 augustus 2022:
• 9u: opening registraties & afhalen borstnummer
• 9u30 – 10u30: vrije start voor de lopers
• 11u – 14u: vrije start voor de wandelaars

Locatie:
• Start & finish: plein aan Sint-Kwintenkerk, 3210 Linden

Meer info & inschrijvingen:
www.winewalkandrun.be

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?