2500 lopers en wandelaars verkennen zondag de Hagelandse wijngaarden

Na een succesvolle eerste editie van de Wine Walk & Run vorig jaar zullen aanstaande zondag 27 augustus opnieuw meer dan 2500 wandelaars en lopers kunnen genieten van de geneugten van het Hageland: wijngaarden, bossen, velden en wijn.

Lopen of wandelen door wijngaarden, bossen en velden met soms weidse vergezichten, terwijl je onderweg niet alleen geniet van de inspanning, de natuurpracht of het uitzicht, maar ook van de diverse wijndegustaties. Dat is de Wine Walk & Run die nu zondagochtend en -middag plaatsvindt in Linden.

Deelnemers kiezen voor een tocht van 9 of 13,5 km door het Linden- en Chartreuzenbos en de velden errond. Onderweg en aan de aankomst zijn er diverse degustatiestops. Het wijnglas dat je krijgt (voor lopers aan de aankomst) is een extra aandenken. Aan de finish kan je heerlijk nagenieten in de gezellige pop-upwijnbar, waar de deelnemers naast de geproefde wijnen van onderweg ook andere Hagelandse wijnen kunnen ontdekken.

Ook burgemeester Theo Francken kijkt uit naar zondag. Hij kent het parcours (dat letterlijk grotendeels in zijn achtertuin ligt) als geen ander. “Het is fantastisch om hier te lopen of te wandelen. Het bos is zeer goed onderhouden, de wijngaard is schitterend. We zijn al enkele jaren aan het werk om de dorpskern van Linden op te waarderen en deze plek als het wijndorp van het Hageland in the picture te zetten. Dit evenement zal daar zeker toe bijdragen. Ik zal er zelf bij zijn nu zondag met familie en vrienden!”

Inschrijven kan nog steeds: online nog t.e.m. zaterdagnacht op www.winewalkandrun.be of zondag ter plaatse vanaf 9u. Buurtbewoners wordt aangeraden te voet of met de fiets naar Linden te komen. Kom je van verder en met de wagen? Dan kan je gratis parkeren op de terreinen van Commscope (Diestesteenweg 692, 3010 Kessel-Lo). Van daar kan je te voet (1,5 km) of met de gratis shuttlebus (tussen 8u en 18u) naar het centrum en ook weer terug.

PRAKTISCHE INFO WINE WALK & RUN

Programma zondag 27 augustus 2023:

  • 9u: opening registraties & afhalen borstnummer
  • 9u – 10u: vrije start voor de lopers
  • 10u – 14u: vrije start voor de wandelaars

Locatie:

  • Start & finish: plein aan Sint-Kwintenkerk, 3210 Linden

Meer info & inschrijvingen:

www.winewalkandrun.be

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.