25 kaarsjes en 27.000 lopers voor 10 Miles

25 jaar geleden is het dat de eerste 10 Miles werden gehouden in Antwerpen met net geen 1.000 deelnemers. Op 25 april viert de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon zijn jubileumeditie met 27.000 lopers.

In totaal worden op 25 april 27.000 lopers verwacht in Antwerpen. (foto alain buyck)

Nu al zit de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon aan 9.000 inschrijven, een dikke 300 meer dan op hetzelfde tijdstip vorig jaar. In totaal worden 27.000 lopers verwacht, een toename met bijna 2.000 ten opzichte van 2009. Vooral de groeiende interesse van bedrijven heeft het deelnemersaantal een boost gegeven.

Voor het 25-jarig jubileum worden er heel wat speciale jubileumacties op touw gezet. Zo bieden tien restaurants langs het parcours een speciaal verjaardagsmenu aan voor slechts 25 euro, zullen 25 brandweermannen in volledige uitrusting en met perslucht de 10 Miles lopen en is er voor de deelnemers aan de kaaien over een lengte van meer dan een kilometer opzwepende muziek uit 25 boxen.

2.000 X 42,2 KM

De DVV Antwerp Marathon is met 2.000 deelnemers samen de Brussels Marathon de grootste van het land. Nieuw is dat alle Belgische én Nederlandse mannen onder drie uur en vrouwen onder vier uur werden uitgenodigd om gratis deel te nemen.

Gino Van Geyte neemt het op tegen onder andere de Belgen Moernaut, Neven en Bekkali en de Keniaan Dismas Lotira (PB 2.13.35) en zijn debuterende landgenoten Nahashon Kimaiyo (PB halve marathon 62.58) en Luke Kipkosgei (PB halve marathon 61.10)

ERIKA VAN TIELEN EN PHILIPPE GEUBELS

De passage door de kennedy Tunnel, hét symbool van de DVV Antwerp 10 Miles. foto sven michiels)

De Kennedytunnel is ondertussen uitgegroeid tot hét symbool van de DVV Antwerp 10 Miles en is dus ook dit jaar samen met de Waaslandtunnel opnieuw opgenomen in het parcours. Onder andere Koen Wilssens, winnaar in 2009, Kjell De Hondt en Stefaan Van den Broek zijn de toplopers op deze wedstrijd, die deel uitmaakt van de Partena Run Classics Vlaanderen.

Voor wie een opstapje wil maken naar de 10 Miles zijn er twee wedstrijden over 5 km. Voor de vrouwen is er de ASICS Ladies Run, een onderdeel van Partena Run Classics Vlaanderen en met 2.300 deelnemers de grootste Ladies Run in België. De mannen kunnen terecht op de DVV Antwerp Short Run. Voor de allerkleinsten is er naar goede gewoonte weer een Chiquita Kids Run over 1 km.

Traditioneel komen er weer heel wat BV’s naar Antwerpen afgezakt om hun beste beentje voor te zetten. Nu al ingeschreven zijn Geert Hoste en Erika Van Tielen (10 Miles), Els De Schepper en Nele Somers (Ladies Run) en Philippe Geubels en Sven Pichal (Short Run).

ANTWERP RUNNING VILLAGE

Vor de derde keer is er op Linkeroever een grote loopbeurs. (foto alain buyck)

Het Antwerp Running Village krijgt een centrale plaats op het evenement, met een kinderdorp, optredens, een VIP-dorp, bedrijventerrein en de derde editie van het RS Lab Runners Expo. Actieve lopers kunnen in de expotent van 900m² aan de Charles De Costerlaan terecht voor een beurs met alle grote merken.

Nieuw tijdens de 25ste editie is het BK voor Artsen & Apothekers. Het goede doel is dit jaar ‘Aconcagua 2010 – Expeditie Astma’. Dit project, onder peterschap van Vlaams Minister-President Kris Peeters, heeft als doel sporten met astma te stimuleren en fondsen te werven voor wetenschappelijk onderzoek naar astma en allergieën.DVV Antwerp 10 Miles & Marathon (25 april)
Programma:
9.30u: DVV Antwerp Marathon & Aflossingsmarathon
13.15u: Chiquita Kids Run 1 km
13.30u: DVV Antwerp Short Run 5 km
14.30u: ASICS Ladies Run 5 km
15.30u: DVV Antwerp 10 Miles

Start:
Thonetlaan, Linkeroever
Finish:
Grote Markt, Antwerpen (marathon & aflossingsmarathon)
Charles De Costerlaan, Linkeroever (overige afstanden)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?