25.000 marathonlopers in Disney World

25.000 sportievelingen liepen afgelopen weekend een marathon in Disney World. De Braziliaan Adriano Bastos won de Walt Disney World Marathon al voor de achtste keer.

Het was al voor de 20ste keer dat er een marathon gelopen werd dwars doorheen de vier themaparken van Walt Disney World in het Amerikaanse OrlandoEpcot, Magic KingdomAnimal Kingdom en de Hollywood Studios. Naast de marathon, goed voor 25.000 deelnemers, konden Disney-fans zich afgelopen weekend ook uitleven op de Walt Disney World Half Marathon, Disney Family Fun Run 5K en runDisney Kids Races.

Adriano Bastos won de marathon al voor de achtste keer. Hij finishte in 2u21:16, met 16 seconden voorsprong op zijn landgenoot en trainingspartner Fredison Costa, die de wedstrijd de voorbije twee jaar op zijn naam schreef. Dat Bastos een echte Disney-fan is, bewijzen de tatoeages van Mickey Mouse op zijn beide kuiten.