230 kilo zware man wordt marathonloper

Drie jaar geleden woog hij 230 kilo, nu zijn het er 150 (!) minder. Thomas W. Stephan is vast een van de opmerkelijkste deelnemers aan de Frankfurt Marathon op 27 oktober.

Drie jaar geleden, toen de weegschaal 230 kilo aanwees, besloot Stephan iets aan zijn overwicht te doen. Hij begon gedisciplineerder te eten en zo vlogen de kilo’s er geleidelijk aan af.

De Duitser had nog nooit gelopen, maar in augustus 2011 begon hij met Start to Run. Hij liep op den duur al 6 km en besloot zich nog datzelfde jaar in te schrijven voor de Frankfurt Marathon in zijn thuisstad. Met amper 2 maanden voorbereiding in de benen geraakte hij toch 25 km ver, mede dankzij de vele aanmoedigingen van het publiek.

Vorig jaar stond Thomas terug aan de start en hij haalde de finish na 4u43:43. “Dat was het mooiste moment van mijn leven”, zegt hij op de website van de Frankfurt Marathon. Hij kocht zelfs een stukje van de rode aankomstloper als aandenken. Op 27 oktober staat hij voor de derde keer aan de start in Frankfurt, klaar om zichzelf opnieuw te overtreffen!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?