225 kg zware man finisht eerste 5k (VIDEO)

Derek Mitchell werd dan wel allerlaatste op een 5 km wedstrijd in Kansas City, toch kwam hij als een winnaar over de meet. Voor de 226 kg zware Amerikaan was het al een prestatie op zich om de finish te halen. Bekijk de beelden!

Bij Derek Mitchell werd vijf jaar geleden een goedaardige hypofysetumor vastgesteld. Het was een van de redenen waardoor de 34-jarige man op een gegeven moment 280 kg woog. “Ik moest mijn leven drastisch omgooien om nog een toekomst voor me te hebben”, zei Mitchell aan CNN.

De Amerikaan besloot met nieuwjaar om geen frisdrank meer te drinken en hij begon ook te wandelen. Hij postte al zijn activiteiten op social media en haalde motivatie uit de massale aanmoedigingen van zijn vrienden. Vorig weekend nam hij deel aan de Big-12 Run in Kansas City. Hij wandelde de 5 km uit en zette het de laatste honderden meters zelfs op een lopen.

“Als ik 5 km kan afleggen, dan kan iedereen het. Dit is het levende bewijs”, zei Mitchell na afloop. Net op het moment dat hij de finishlijn naderde, schalde ‘Gonna Fly Now’ uit de luidsprekers, het bekende deuntje uit de film Rocky waarbij Sylvester Stallone de trappen van het Philadelphia Museum of Art oploopt.

“Ik wou met mijn handen in de lucht over de meet lopen, want ik voelde me nu eenmaal als een winnaar. Het was geweldig”, aldus Mitchell, die finishte in anderhalf uur. “Ik heb dit jaar nog negen 5k’s op het programma staan. Ik hoop elke keer vijf minuten van mijn tijd te kunnen afdoen.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?