2017 koudste editie ooit van Nieuwjaarsduik

De eerste editie van de Choco!Choco! Nieuwjaarsduik Oostende op 1 januari was een editie voor de echte ijsbeer. Met gevoelstemperaturen tot -8 graden Celsius konden de 3000 deelnemers niet anders dan bibberen en beven.

2017 was volgens de ervaren rotten, die elk jaar de Noordzee induiken in Oostende, zelfs de koudste editie ooit. Met voor de start nog gevoelstemperaturen tot -8 en tijdens de duik tot -5 graden Celsius zagen de meeste ijsberen stevig af. Een ijzige wind zette een bevroren kers op de ijstaart in Oostende.

BV’s Rik Verheye (Jay Vleugels uit ‘Callboys’) en Jeremy Vandoorne (Xavier uit ‘Rox) sprongen voor respectievelijk SOS Kinderdorpen en Make A Wish in het water. Vooral Vandoorne toonde zich een echte ijsbeer. “Ik vond het stiekem wel leuk en ben zelfs tweemaal de zee in gesprongen”, verklapte hij. Door de stevige koude bleven enkele oud-deelnemers deze editie langs de kant staan, samen met enkele duizenden andere toeschouwers.

SOS Kinderdorpen en Make a Wish zijn ook de goede doelen die dit jaar centraal staan op de Nieuwjaarsduik. 5 euro van elke inschrijving werd automatisch doorgestort naar de goede doelen. Deze actie kaderde in de Warmste Week van Studio Brussel. De radiozender pakte uit met een live uitzending van 12u tot 17u op de dijk. Het startschot van schepen van Sport Arne Deblauwe om 15u was tegelijk de kick-off van Oostende Europese Sporthoofdstad 2017.

Maar iedereen kreeg ook veel warms en lekkers terug na de frisse duik: een heerlijk Royco soepje om op te warmen achteraf, een glaasje Smeets-Jenever om het zout door te spoelen, een leuke muts om het hoofd warm te houden en een goed gevulde goody bag met o.a. Choco!Choco! En 3 duo’s wonnen dankzij Sunweb zelfs een winterzonreis naar Gran Canaria!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?