2000 Belgen klaar voor de ‘Klim van hun Leven’ tijdens Climbing for Life – Dolomiti Alta Badia

Climbing for Life viert dit jaar zijn tiende verjaardag. Dit sportieve en uitdagende evenement voor het goede doel strijkt van 8 tot 10 september voor het eerst neer in de Dolomieten. Circa 2000 landgenoten zullen tijdens Climbing for Life – Dolomiti Alta Badia de mooiste cols van dit Italiaanse bergmassief bedwingen – met de fiets, te voet of al lopend. De opbrengst gaat naar de strijd tegen longaandoeningen.

De Dolomieten zijn door de Unesco sinds 2009 erkend als natuurlijk Werelderfgoed. Dolomiti Alta Badia is een waar paradijs voor outdoorsporters.

Ook voor de wandelaars en traillopers van Climbing for Life staan er van 8 tot 10 september prachtige bergtochten op het programma. Alle tochten beginnen en eindigen in Corvara, waar het Climbing for Life Village gevestigd is en waar alle deelnemers op zaterdag 10 september na de sportieve inspanningen kunnen genieten van een pasta party en een spetterende after party.

Strijd tegen longaandoeningen – Klim van je Leven

Climbing for Life – Dolomiti Alta Badia staat in het teken van de strijd tegen longaandoeningen. 15 ambassadeurs, allen met een longaandoening (COPD, muco, long-COVID, astma) hebben zich – met ondersteuning van Energy Lab, Prof. Dupont (UZ Leuven), Prof. Janssens (UZ Leuven) en Prof. Schleich (CHU de Liège) – maandenlang minutieus voorbereid op het evenement. Zij tonen aan dat mits goede training niets onmogelijk is.

Waar voor de zowat 2000 deelnemers dit evenement vaak het sportieve doel van het jaar is, is het voor de ambassadeurs een levensdoel. De beklimmingen in de Dolomieten tot een goed eind brengen, is een overwinning op zichzelf en hun aandoening. In samenwerking met organisator Golazo, volgt televisieproductiehuis Bargoens al maanden zeven ambassadeurs op weg naar die uitdaging. Hun relaas kan je sinds donderdag 1 september wekelijks volgen op Eén (en op VRT Max) in de prachtige vijfdelige reeks ‘De Klim Van je Leven’.

Christophe Impens van organisator Golazo: “Climbing For Life is de belichaming van de missie van Golazo. Mensen aan het bewegen zetten door hen een prachtig en haalbaar doel te geven. Dat ook mensen met een aandoening of fysiek beperktere mogelijkheden de uitdaging aangaan, maar dit beweegproject dubbel interessant.”

Volgend jaar naar de Stelvio

De driedaagse in Dolomiti Alta Badia is niet de eerste Climbing for Life dit jaar. In juni trok Climbing for Life met meer dan duizend landgenoten naar de Alpen voor de beklimming van de Col du Galibier. Die tocht stond in het teken van de strijd tegen diabetes. Alle sportievelingen en sympathisanten mogen nu ook alvast 22, 23 en 24 juni 2023 in hun agenda blokkeren, want dan trekt Climbing for Life naar de Passo dello Stelvio in Bormio.

Meer informatie via www.climbingforlife.be

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?