200 teams, meer dan half miljoen euro opbrengst voor het goede doel

Zondag vond in Antwerpen de eerste 100 km run voor Kom op tegen Kanker plaats. Lopen voor het goede doel, dus. En dat werd meteen een succes.

Het concept van het evenement was dat teams van vier samen 100 kilometer moesten afleggen. De groepsleden verdeelden de afstanden onder elkaar: 40, 30, 20 en 10 kilometer. De loper die de 40 kilometer voor zijn/haar rekening nam, startte als eerste en kreeg om de 10 kilometer het gezelschap van een extra groepslid.

Het team met de geweldige naam Toetiewoetie RunTeam klokte in Antwerpen de snelste tijd. De vier lopers kwamen na 2u40’07” over de meet. Ook heel wat Bekende Vlamingen maakten hun opwachting. Zo zaten Sabine Appelmans, Hanne Decoutere en Francesca Vanthielen in het team van Saartje Vandendriessche (4u07’10”). Ook running.be-coverfiguur van ons maartmagazine, Linde Merckpoel, was kapitein van een team. Zij finishte samen met Maarten Vangramberen, Siska Schoeters en Stijn Van de Voorde na 3u44’12”.

Maar het belangrijkste was natuurlijk de opbrengst. De 200 ploegen die de koude trotseerden, brachten samen 523.500 euro in het laatje. Die som gaat naar klinisch onderzoek.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?