20 km pendelen… op loopschoenen! (VIDEO)

Willem Van Schuerbeeck loopt bijna elke dag 20 km naar zijn werk. TV Brussel maakte een reportage over de topmarathonloper. Bekijk hier het filmpje.

Willem Van Schuerbeeck is leraar lichamelijke opvoeding in het Maria Boodschaplyceum in het centrum van Brussel. Vanuit Merchtem pendelt hij bijna elke dag al lopend naar de hoofdstad, goed voor zo’n 20 km. Per week loopt hij gemiddeld 200 km.

Naast leraar is Willem ook marathonloper. De pendelkilometers gebruikt hij om zijn trainingsschema af te werken. Hij is om 6u uit de veren en loopt – soms op nuchtere maag – via de GR-routes naar Brussel. Zijn tocht duurt minder lang dan een treinrit.

Willem droomt ervan om de Olympische Spelen in Rio te halen. De limiet van het Internationaal Olympisch Comité ligt op twee uur en zeventien minuten. Een haalbaar doel voor Willem, zijn persoonlijk record op de marathon is namelijk 2u13’55”.

In het januarinummer van running.be kon je het volledige portret van Willem Van Schuerbeeck lezen. Bekijk hieronder het filmpje van TV Brussel!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?