20 km door Brussel zo goed als uitverkocht

De inschrijvingen voor de 20 km door Brussel zijn één dag na de opening zo goed als volzet. De laatste startnummers worden maandag in de kantoren van organisatie SIBP verkocht.

Zaterdag stond de eerste kandidaat-deelnemer al om 5.30 uur voor de deur van het kantoor van SIBP om zich in te schrijven. Door een betere communicatie en een verbeterde website, verliep de operatie dit jaar vlot, luidt het.

Bij de opening van de inschrijvingen, om 9 uur, klikten 500 personen bij de eerste seconde op de inschrijvingsknop. De eerste zes minuten schreven meer dan 3.000 personen zich in. Om 10.30 uur stond er geen file meer voor het kantoor in de Brusselse Kapellestraat 17.

Om 16.30 uur waren nog 1.200 rugnummers beschikbaar. Volgens de organisatie schieten er nu nog een paar startbewijzen over. Deze worden maandag in de kantoren van SIBP verkocht.

Aan de wedstrijd op 26 mei worden in totaal 35.000 deelnemers toegelaten. Ook dit jaar zijn er aantal nieuwigheden tijdens de klassieke loop. Er werd een lichtere chip in het rugnummer ingewerkt voor meer comfort. Er zijn ook een extra bevoorradingspost aan de Zavel en opwarmingsessies voor de start gepland.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?