20 km door Brussel uitverkocht

De 30.000 startbewijzen voor de 20 km door Brussel zijn in een dag tijd de deur uitgegaan. Inschrijven voor de Brussels Marathon & Half Marathon is wel nog mogelijk.

De inschrijvingen voor de 33ste editie van de 20 km door Brussel op 27 mei gingen zaterdagmorgen open, zowel via de website van het evenement als in de kantoren van de organisator. Aangezien de vorige edities in een mum van tijd volzet waren, stond er daar al lange tijd op voorhand een lange rij sportievelingen aan te schuiven. Het zou uiteindelijk toch tot zondagmiddag duren vooraleer de 30.000 borstnummers aan de man gebracht waren.

“Behalve enkele annulaties die nog zullen volgen, is de wedstrijd volboekt. Mensen die zich nog willen inschrijven, komen op de wachtlijst terecht”, zegt Emile Dereymaeker van de organisatie.

Het startschot zal eind mei voor het eerst ’s ochtends klinken wegens comfortabeler en minder blootstelling aan temperatuurschommelingen. Vorig jaar overleed een jongeman van 20 na een hartaderbreuk. “Zelfs al hebben we geen vat op dergelijke feiten, het vertrekuur vervroegen kan vermijden dat de lopers geconfronteerd worden met te sterk schommelende temperaturen tijdens de wedstrijd. Zo kunnen we misschien zulke drama’s vermijden”, aldus de organisator.

Langs het parcours zullen elf medische posten van het Rode Kruis geïnstalleerd worden. In het Jubelpark, waar de aankomst is, zal een veldhospitaal ingericht worden voor iets ernstigere gevallen. De editie 2011 werd gewonnen door Najim El Qady met een recordttijd van 59 minuten en 41 seconden. Bij de dames ging de overwinning naar Francine Niyonizigiye.

WEL NOG INSCHRIJVEN VOOR BRUSSELS (HALF) MARATHON

Wie geen startbewijs voor de 20 km door Brussel heeft bemachtigd of later op het jaar nogmaals door de hoofdstad wil lopen, kan zich nog inschrijven voor de Brussels Marathon & Half Marathon op zondag 7 oktober. Het evenement trekt jaarlijks meer dan 10.000 lopers, van wie maar liefst 40% uit het buitenland komt.

Ook dit jaar zijn er naast de marathon en halve marathon nog een een Mini-Marathon en een Knack Weekend Ladies Run van 4 kilometer en een Chiquita Kids Run voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Het vertrek van de verschillende wedstrijden wordt gegeven aan het Jubelpark, de eindmeet ligt op de Grote Markt.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?