20 km door Brussel start vijf uur vroeger

De 20 kilometer door Brussel zal dit jaar al om 10u 's morgens starten. De uurwijziging is een gevolg van het dodelijk ongeval van vorig jaar.

De vorige edities van de 20 km door Brussel startten steevast om 15u. Vorig jaar moesten de deelnemers ’s namiddags echter zulke hoge temperaturen trotseren, dat het één deelnemer het leven kostte. Een Gentse twintiger werd in de laatste kilometer onwel en overleed in het ziekenhuis. In frissere omstandigheden starten, moet zulke drama’s voorkomen.

“Samen met de politie en het Rode Kruis hebben we nu besloten om dit jaar in de voormiddag te starten. Bij frissere temperaturen is het aangenamer om te lopen dan bij warm weer in de namiddag. Zo willen we absoluut vermijden dat er nieuwe slachtoffers vallen”, aldus Salima Kamas van organisator Brussels Promotion.

Het startschot wordt gegeven op zondag 27 mei om 10 uur in het Jubelpark, in zes golven van telkens 5.000 lopers. Het aantal inschrijvingen wordt beperkt tot 30.000 deelnemers. Inschrijven is mogelijk vanaf zaterdag 24 maart om 9 uur.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?