‘2 uur lopen op zondagochtend, daarna een luxeontbijt. Dat is de definitie van genieten’

Tim Verheyden ken je mogelijk als reportagemaker van het tv-programma Pano. Maar de Limburger is ook een fervent loper. Wij trokken met hem op pad.

Journalist en televisiegezicht Tim Verheyden woont in hartje Brussel. Hij loopt geregeld naar zijn werkplek: de VRT. Hij startte begin 2018 ook een Brusselse running crew op. Tim maakt regelmatig spraakmakende reportages. Zo smokkelde hij voor Telefacts ooit een nepbom tot in een vliegtuig op Brussels Airport. Zijn recente Pano-reportage over het foute studentenclubje Schild & Vrienden is je waarschijnlijk ook niet ontgaan.

Het is een bijzonder zonnige herfstige woensdagmorgen als we aan onze looptocht beginnen. Tim: “Ik zoek elke dag naar wat voor mij de beste manier is om mij in Brussel – en daarbuiten – te bewegen. De ene keer kan ik naar de VRT lopen, de andere keer heb ik jammer genoeg de auto nodig, omdat ik in de loop van de dag nog ergens anders naartoe moet. Soms kies ik ook voor de fiets. Dat hangt allemaal van mijn agenda af. (lacht) Ik ben een diehard flexicommuter. Ik pas mij aan, maar het liefst loop ik. Het is zo’n zeven kilometer van bij mij thuis tot aan de VRT. Ik heb nu nog een beetje last van een scheenvliesontsteking, maar zodra die voorbij is, wil ik zowel de ochtend- als de avondverplaatsing lopen.”

Hoe vaak loop jij in de week?
“Dat hangt af van mijn agenda. Mijn zondagloop is wel een zekerheid. Dan loop ik twee uur. Daarna zet ik me aan een luxeontbijt. Dat is mijn definitie van genieten. Ook dit ochtendwerkloopje vind ik puur genot. Het bezorgt me bergen energie.”

Krijg je ook veel inspiratie tijdens zo’n loopje?
“Ik krijg vaak het juiste inzicht, maar dan moet ik wel even onderweg zijn. Een halfuurtje is daarvoor te kort. Aan de City University of New York volgde ik enkele jaren geleden een academische opleiding Storytelling. Dat houdt in dat je je telkens afvraagt hoe je een verhaal zo goed mogelijk vertelt: inhoudelijk en vormelijk. Die puzzelstukjes kan ik tijdens een deugddoend looptochtje vaak in elkaar passen. Heerlijk!”

Het volledige interview met Tim lees je in ons novembernummer (nu in de winkels) of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?