2 honden vechten om 1 been, de beste teller loopt ermee heen (VIDEO)

We zouden er een wekelijkse rubriek van kunnen maken: bizarre wedstrijdontknopingen in 2017. Want jawel, het is deze week opnieuw prijs. Op een manier die we dit jaar nog niet zagen.

Eerder dit jaar zagen we al hoe een polsstokspringer een loper van een zege hield en hoe een collega naar de winst snelde op één schoen. Maar wat er zich het voorbije weekend afspeelde tijdens de Canadian University Championships, zagen we nog niet in 2017. Het tafereel past wel perfect bij bovenvermelde wedstrijdontknopingen.

Wat was er aan de hand? In de 3000 meter-wedstrijd moesten de atleten 15 rondjes afleggen op de piste. Maar op het einde werd het een behoorlijke chaos. Er was verwarring ontstaan over het nog te lopen aantal rondjes, waardoor een official met het belsignaal ‘de laatste’ ronde aangaf (in het filmpje vanaf 3:25). Enig probleem: hij zat ernaast, want op dat moment moesten de lopers nog twee ronden afwerken.

Goed tellen

Op dat moment liepen er drie atleten voorop. De enige van dat trio die goed kon tellen (of zich niet had laten afleiden) was Antoine Thibeault. Hij liet Connor Black en Jack Sheffar spurten om de ingebeelde zege, waarna het duo dacht dat het eropzat. Net als de klok aan de finish trouwens, die bleef staan op 7:40:28. En toen liep Thibeault doodleuk verder en kon hij de echte zege binnenhalen. Black had nog de weerbaarheid om alsnog verder te lopen en werd vierde. Sheffar was na zijn finish uitgeput tegen de piste gegaan en staakte de strijd.  

De cruciale fout was blijkbaar halverwege de wedstrijd gebeurd. Op het aftelbord aan de finish ging het volgens enkele getuigen plots van 8 naar 6 rondjes. De organisatie verontschuldigde zich wel voor de hele situatie, maar de resultaten bleven gehandhaafd.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?