2.700 Belgen lopen en fietsen Vogezencols op

De Vogezen kleurden afgelopen weekend helemaal zwart, geel en rood. Maar liefst 2.700 Belgische lopers en fietsers namen deel aan Climbing for Life, met onder andere de beklimming van La Planche des Belles Filles.

Na vier Climbing for Life-edities werden de Alpen en de Pyreneeën ingeruild voor de Vogezen. De 170 lopers werkten vrijdag al een trail run over 16 km af vanuit Belfort naar het prachtige meer van Etang des Forges. De fietsers kregen een toertocht over de Ballon d’Alsace als opwarmer.

Zaterdag volgde dan voor de lopers de ultieme Vogezenverbinding tussen de Ballon d’Alsace en La Planche des Belles Filles. De eerste 12 km gingen door de prachtige bossen, om vervolgens de laatste 5 km de fietsers te vervoegen op de bekende slotklim.

Alle deelnemers waren het na afloop eens dat de verhuis naar de Vogezen een schot in de roos was. “De Vogezen zijn zeker niet te onderschatten. Het was bijzonder leuk lopen en fietsen in deze schitterende regio.”

ASTMA EN MUCOVISCIDOSE

Climbing for Life zamelt niet alleen geld in voor tal van projecten rond astma en mucoviscidose, het brengt de aandoeningen ook heel expliciet onder de aandacht. Onder begeleiding van Energy Lab en prof. Dr. Lieven Dupont (KUL) zijn 15 deelnemers met astma of muco een half jaar lang intensief begeleid en voorbereid op deze sportieve uitdaging. Iedere deelnemer met astma of muco bereikte ook dit jaar de finish.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?