2.700 Belgen lopen en fietsen dit weekend in de Vogezen

Vrijdag en zaterdag kleuren de Vogezen volledig Belgisch. 2.700 langenoten willen er op loopschoenen of met de fiets de top van onder andere La Planche des Belles Filles en Ballon d'Alsace bereiken.

Na vier Climbing for Life-edities zijn de Alpen en de Pyreneeën ingeruild voor de Vogezen. Voor het tweede jaar op rij kunnen ook lopers meeklimmen naar de top. Er zijn dit keer 170 lopers ingeschreven. Als voorbereiding kunnen ze vrijdag al een trail run over 16 km lopen vanuit Belfort naar het prachtige meer van Etang des Forges. De fietsers warmen zich dan op met een toertocht over de Ballon d’Alsace

Zaterdag volgt dan voor de lopers de ultieme Vogezenverbinding tussen de Ballon d’Alsace en La Planche des Belles Filles. 12 km lang halen zij hun hart op door de prachtige bossen om vervolgens de laatste 5 km de fietsers te vervoegen op de bekende slotklim.

ASTMA & MUCO

Mensen doen sporten en bewegen, zichzelf overtreffen of een persoonlijk doel bereiken, dat staat voorop bij Climbing for Life. Maar evenzeer de astma- & mucoproblematiek onder de aandacht brengen. Climbing for Life zamelt niet alleen geld in voor tal van projecten rond astma en mucoviscidose, het brengt de aandoeningen ook heel expliciet onder de aandacht. Onder begeleiding van Energy Lab en prof. Dr. Lieven Dupont (KUL) zijn 15 deelnemers met astma of muco een half jaar lang intensief begeleid en voorbereid op deze sportieve uitdaging.

Climbing for Life is daarnaast ook een unieke vorm van teambuilding. O.a. Deme, Sandoz, Acotec en ING hebben Climbing for Life als beweegproject op het programma staan. Ook enkele bekende sportievelingen gaan de uitdaging aan, met Lucien Van Impe, peter van het project, op kop. Roger De Vlaeminck en Mark Van Lombeek zijn enkele andere bekende namen.

Het sportieve feest wordt op zaterdag afgesloten met een pasta party en spetterende fuif aan de voet van de Citadelle van Belfort. Via de website en Facebook-pagina van Climbing for Life kan je zaterdag alles volgen en ook de uitslagen terugvinden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?