2.000 lopers tegen kanker in Antwerpen

Zondag namen meer dan 2.000 lopers deel aan de Belgium Race for the Cure in Antwerpen. Ze kwamen om iemand te eren die aan borstkanker is overleden of om iemand te steunen die aan de ziekte lijdt/leed.

2.000 wandelaars en lopers zetten hun beste beentje voor in de strijd tegen borstkanker. (foto stijn lammertijn)
De deelnemers liepen een parcours van 6 km of wandelden 3 km rond de Vlaamse en Waalse kaai na een opwarming met Zumba en tal van andere animaties. Ook de finalistes van Miss België zetten hun beste beentje voor.

De deelnemers kwamen om iemand te eren die aan borstkanker is overleden of om iemand te steunen die aan de ziekte lijdt/leed en dat zijn 1 op 9 vrouwen in België. Hun bijdrage wordt door de organisatie Think Pink geschonken aan doelen die zich inzetten voor vrouwen die met borstkanker te maken hebben.

Naast de gewone deelnemers, waren er ook ‘bijzondere deelnemers’. Zij hadden minstens 500 euro aan sponsorgelden voor de Race ingezameld. Miek Van Huffelen, zelf borstkankerpatiënte, spande de kroon met meer dan 3.000 Euro en wist 117 mensen te overtuigen om ook aan de Race deel te nemen.

De Race komt oorspronkelijk uit Amerika en is een initiatief van Susan G. Komen. Ondertussen wordt de Race in 127 steden georganiseerd en lopen er wereldwijd zo’n 1,5 miljoen mensen de Race. Zondag werden er gelijkaardige Races gehouden in Frankfurt, Athene en Bologna.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?