17-jarige loper zit al aan 100 (!) marathons

Calix Fattmann liep eerder dit jaar zijn 100ste marathon. Jazeker, er zijn wel meer mensen die dat aantal kunnen voorleggen. Alleen: Calix is nog maar 17 jaar!

Calix Fattmann uit Missouri (VS) loopt al sinds zijn vijfde en legde zijn eerste halve marathon af op zijn tiende. In zijn tiende levensjaar werkte hij trouwens 52 halve marathons in totaal af. Calix legde zich vervolgens toe op volledige marathons, en liep begin dit jaar zijn 100ste in Texas, terwijl hij amper 17 is. Gemiddeld werkt hij die 42,195 km af tussen de 4 en 5 uur. Je vindt trouwens een overzicht van Calix’ marathons via de link hieronder. Die kreeg in 2019 nog geen update, waardoor zijn honderdste marathon er nog niet tussenstaat.

Calix haalde zijn inspiratie bij zijn papa, zelf een afstandsloper die al 375 marathons afwerkte. Het duo gaat nu een aanvraag doen bij het Guinness Book of World Records om Calix te erkennen als jongste loper ooit die 100 marathons op zijn naam zette. Het kan wel nog even duren vooraleer alle officiële tijden geverifieerd zijn. Bij de vrouwen blijkt er wel al zo’n record te bestaan. De Britse Elizabeth Tunna zou een achttal jaar geleden op haar 24ste marathon nummer 100 op haar naam gezet hebben.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?