160 lopers veroveren de Galibier

De derde editie van Climbing for Life was opnieuw een groot succes. Liefst 2.300 sportieve Belgen, onder wie voor het eerst ook 160 lopers, haalden de zonovergoten top van de Galibier.

Vrijdag hadden de lopers met een Trail Run van 10,8 km (en een hoogteverschil van 800 m) al eens van de berg kunnen proeven. Het ‘echte’ werk was voor zaterdag. Climbing For Life-peter Ruben Van Gucht was in een tijd van 1u47 het snelst boven op de Galibier. Ook de andere lopers beleefden – op hun tempo – een unieke ervaring.

Op de top konden de deelnemers genieten van een stralende zon en er barstte spontaan een feestje los. Zaterdagavond volgde nog het echte slotfeest in Valloire met een concert van Ozark Henry, een spetterende fuif en de verkiezing van de de Galibiero en Galibiera 2013. De organisatie reikte een cheque uit van 138.386 euro aan de goede doelen die centraal stonden op deze Climbing for Life: de vier astma- en muco-patiëntenverenigingen.

De organisatie maakte meteen ook bekend dat het na drie edities in de Alpen richting Pyreneëen trekt. “De formule blijft dezelfde, maar volgend jaar vindt Climbing for Life plaats op de Col du Tourmalet“, verduidelijkte Christophe Impens van Golazo sports. Deze mythische bergpas werd al 82 keer opgenomen in het parcours van de Ronde van Frankrijk. Vorig jaar was Thomas Voeckler nog de beste op de Tourmalet.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?