1500 lopers present in Namur

Zondag lieten 1500 deelnemers hun benen spreken tijdens de Jogging Ville de Namur. Rond de Citadel was er plaats voor de Chiquita Kids Run, de Start to Run en de 11 km van de Jogging Ville de Namur.

1500 joggers waren present. (foto Alain Buyck)

Om 09u50 begonnen een honderdtal kids uit de buurt van Namur aan hun 1 kilometer. Zij hadden geluk, want tijdens de Chiquita Kids Run bleef het droog.  Tien minuten later ging de Start to Run van start voor de volwassenen. Bij de mannen toonde Laurent Thomas zich de snelste. Machteld Van Der Reysen mocht zich de snelste vrouw noemen op de afstand van 5,8 km.
 
Om 11u00 stond de Jogging Ville de Namur op het programma. Deze kon bij de 1500 deelnemers op de meeste bijval rekenen. Onder meer Maxime Prévot, de Schepen van Sport van Namur en de gedeputeerde van Wallonië, liep mee in de wedstrijd van 11 km.

Voor de eindoverwinning deed Prévot niet mee. De zege ging naar Rached Adil. De Marokkaanse belofte liet zich eerder ook gelden tijdens DVV Antwerp 10 Miles. In namur won hij met een tijd van 35:26. Gwennael Therasse, die voor eigen publiek liep, legde beslag op de tweede plaats op net geen twee minuten. Thomas Florizoone vulde het podium aan. Door kramp moest hij in het slot de nummers één en twee laten gaan.
 
Bij de vrouwen ging de zege naar Marlene Vandenbroeck. De dame uit Wellen had 45:05 nodig om de 11km in Namur af te leggen. Valerie Gregoire (46:10) en Virginie Sounen (47:52) werden twee en drie.


Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?