14 marathons, 7 dagen, 5 provincies: hartverwarmende loopuitdaging voor het goede doel start zondag

Op 1 augustus start ultraloper en ondernemer Olivier Verhaege aan de Koninklijke Gaanderijen in Oostende en loopt hij 2 marathons per dag, in totaal 600 kilometers. Hij doorkruist daarbij de 5 Vlaamse provincies om geld in te zamelen voor het goede doel 'Overkop'. En ook jij kan helpen.

In het zomernummer van RunningBE magazine blikken we vooruit op de opmerkelijke loopuitdaging van  Olivier Verhaeghe, die het project omdoopte tot ‘O-Five’. O-Five krijgt de steun van 5 bekende Vlamingen uit iedere provincie: Tom Waes (Antwerpen), Wim Opbrouck (West-Vlaanderen), Linde Merckpoel (Oost-Vlaanderen), Ish Ait Hamou (Vlaams-Brabant) en Joke Emmers (Limburg) en 5 influencers: Louise Delputte, Manuela Soccol, Adinda Vetsuypens, Glen Van den Bulcke en Sofie Goos. 

 
Het is niet toevallig dat O-five in Oostende start en aankomt. In de koningin der badsteden bevindt zich namelijk een van de vijf ‘Overkop-huizen’. Overkop is een initiatief dat psychologische hulp voor jongeren toegankelijker maakt. Zeker in coronatijden is de behoefte daaraan groter dan ooit. Met zijn initiatief wil Olivier geld ophalen voor het goede doel. Olivier: “In mijn boek ‘Het hoofd weegt zwaarder dan de benen’ heb ik het belang van het mentale aspect geschetst. Zowel in de sport als op andere vlakken. Met O-five wil ik jongeren tonen dat er wel degelijk perspectief is en wil ik hen motiveren en inspireren om in beweging te komen.” 
 
Steun ‘Overkop’ 
 
Iedereen kan overigens meelopen en zijn of haar steentje bijdragen: iedere dag zijn er op elk traject vijf vertrekpunten waar lopers, wandelaars en fietsers kunnen aansluiten. Olivier: “We vertrekken altijd samen, maar daarna zoekt iedereen zijn eigen tempo. Dat mag ook wandelen zijn. Ervaring leert dat ik op dergelijke afstanden meestal een tempo van 5’30” à 6’/km aanhoud. Maar ik wil me niet vastpinnen op snelheden of tussentijden. Het enige doel is om het eindpunt te bereiken. Hopelijk kan ik op de steun van veel mensen rekenen om deze uitdaging tot een goed einde te brengen en vooral om veel geld in te zamelen voor Overkop.” 
 
Praktisch
*Zondag 1 augustus – Oostende-Gent (87 km)
*Maandag 2 augustus – Gent-Mechelen (87 km) 
*Dinsdag 3 augustus – Mechelen-Lommel (83 km) 
*Woensdag 4 augustus – Lommel-Leuven (90 km) 
*Donderdag 5 augustus – Leuven-Geraardsbergen (84 km) 
*Vrijdag 6 augustus – Geraardsbergen-Kortrijk (84 km)
*Zaterdag 7 augustus – Kortrijk-Oostende (93 km) 
 
Lees alle details over de route en hoe je kan deelnemen op www.o-five.be.  
Extra tip: de O-Five loopuitdaging heeft een toeristische insteek, waarbij deelnemers Vlaanderen kunnen ontdekken. In het huidige RunningBE magazine gaan we er dieper op in en verklappen de 5 influencers hun favoriete loopplekje. Benieuwd naar hun aanraders voor jouw provincie? Haal snel het zomernummer van RunningBE in huis (verkrijgbaar in de winkel) of bestel het hier online.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?