14-jarige loopt marathon op elk continent

Winter Vinecki heeft afgelopen weekend de marathon van Athene uitgelopen. Daarmee is de 14-jarige Amerikaanse de jongste ooit die een marathon heeft gelopen op alle zeven de continenten.

Vinecki kreeg het sporten er met de paplepel ingegoten. Al op haar vijfde nam ze deel aan triatlons. Toen haar vader vijf jaar geleden stierf aan prostaatkanker, besloot Vinecki Team Winter op te richten om haar vader te eren en geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Tot nu toe haalde ze al zo’n miljoen dollar binnen!

Vinecki begon aan haar marathonserie in het Amerikaanse Eugene en liep vervolgens de 42,195 km in Kenia, Antarctica, Mongolië, Nieuw-Zeeland, Peru en nu dus in Athene. Ze wordt daarmee het jongste lid van de Seven Continents Club, dat opgericht werd door Marathon Tours & Travel na de eerste organisatie van de marathon op Antarctica in 1995.

Ook haar moeder Dawn Estelle liep de zeven marathons op elk continent mee. De twee vormen dan ook het eerste moeder-dochter team dat deze prestatie neerzet.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?