1300 lopers trotseren tropische temperaturen

Ook de tweede editie van de GVA Dwars Door Geel werd een succes. Ondanks de warm temperatuur liepen heel wat lopers mee in het prachtige decor van de stad Geel.

Deelnemers werden luid aangemoedigd. (foto Alain Buyck)


Het loopfeest begon met de traditionele Chiquita Kids Run. Zo een 200 kids trokken hun loopschoenen aan en liepen één kilometer door Geel. Iets later ging de Avalympics 1 km van start. Deze wedstrijd werd in het leven geroepen voor personen met een mentale handicap. De deelnemers genoten zichtbaar van deze fun race zonder klassement.

Omstreeks 19u ging de 4,5 km Start to Run van start. Ongeveer 350 deelnemers hadden zich ingeschreven. Ondermeer zangeres Barbara Dex en burgemeester Frans Peeters maakten deel uit van het loperspeloton. De start was ditmaal op de Werft, de aankomst vond plaats op de markt van Geel. Dit tot groot genoegen van de lopers.

De hoofdschotel werd gehouden tot het laatste: de GVA Dwars door Geel 10 km. De temperatuur was al een beetje gezakt en daar waren de atleten niet rouwig om. De lopers moesten twee plaatselijke ronden afwerken tussen een zee van supporters! De overwinning bij de mannen was voor Wim De Kort in een tijd van 31’49”. Hij nam in de twee laatste kilometers afstand van Joeri Van Goethem. Bij de vrouwen was Tine Diels de snelste.

Alle uitslagen zijn maandag 28/6 terug te vinden in de Gazet van Antwerpen en vanaf dinsdag op Carrefourrunningtour.be.
Uitslag GVA Dwars door Geel 10 km
MANNEN

1. Wim De kort 31’49”
2. Joeri Van Goethem 32’03”
3. Tim Van Hemel 32’16”

VROUWEN

1. Tine Diels 38’58”
2. Wendy Lenaerts 39’19”
3. Ann Toelen 39’35”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?