13.000 x Spartacus in Boom dit weekend

Nu vrijdag en zaterdag gaan de Spartacus Series van start. In Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom wordt de vierde editie van de Spartacus Run georganiseerd, het zwaarste en spectaculairste loopevenement van het land.

Alle deelnemers krijgen een heuvelachtig parcours voorgeschoteld van 10 km waarbij 18 adembenemende hindernissen moeten worden overwonnen. Omwille van het gigantische succes vindt het event voor het eerst over twee dagen plaats, maar ook nu werden alle beschikbare plaatsen op een paar weken tijd ingenomen. Met 13.000 deelnemers is de Spartacus Run een van de grootste survivalruns ter wereld.

De Spartacus Run wordt georganiseerd ter nagedachtenis van Artoer Aghajanyan. Artoer overleed in 2011 tijdens zijn deelname aan de Antwerp Ironman. Zijn moeder, Evelina Aghajanyan en zijn vrienden zijn bijzonder opgetogen met het succes van deze vierde editie. “Het is onvoorstelbaar hoe we het event jaar na jaar zien groeien. Dit is een prachtig eerbetoon aan Artoer. Ik zal opnieuw op de eerste rij staan om alle deelnemers aan te moedigen”, vertelt Evelina.

De afgelopen weken werden al tal van proeven bekend gemaakt. De deelnemers zullen hindernissen met ronkende namen als “Walk on Water”, “The Wall” en “Temple of Spartacus” moeten overwinnen. Nieuw dit jaar is dat deelnemers 50m na de start al meteen een muur van 2m50 hoog moeten bedwingen. Heel wat hindernissen blijven een verrassing tot op de dag zelf. De gekende proeven vind je terug op www.spartacusseries.be. 

De Spartacus Run maakt deel uit van de Spartacus Series, een verzameling van massalopen die een echte uitdaging vormen voor de lopers. “Dit jaar zijn er 5 Belgische events in de Spartacus Series en verwachten we 33.000 deelnemers,” zegt Greg Broekmans van Golazo sports. “Dat zijn er ruim 10.000 meer dan vorig jaar. Naast de Belgische events werken we voor 2015 ook nog aan uitbreiding in de rest van Europa. Het succes van dit soort events zal de volgende jaren alleen maar groter worden. Vooral de cijfers in de VS spreken boekdelen. Sinds 2013 finishen er daar meer deelnemers in hindernissenlopen dan in traditionele marathons of halve marathons.”

Wie er nog bij wil zijn nu vrijdag of zaterdag is hopeloos te laat, want de 13.000 plaatsen zijn sinds begin maart de deur uit. Inschrijven ter plaatse kan dus niet meer, maar supporteren en meegenieten van de geweldige sfeer kan uiteraard wel.

Zowel op 1 als 2 mei kunnen deelnemers vanaf 10u hun deelnamepakket afhalen aan de inschrijvingen op de grote evenementenweide van Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, waar ook de start en de finish liggen. Om het comfort van de deelnemers op het parcours zo groot mogelijk te maken, zal er in waves van 250 lopers gestart worden. De eerste wave start beide dagen om 13u. Iedere deelnemer krijgt een uniek Spartacus Run T-shirt en een prachtige medaille aan de finish. Voor supporters is de toegang gratis.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?