1200 kinderen lopen samen 1 mijl

Maandag werd in Brugge het startschot gegeven van een reeks One Mile a Day-events. De opener in West-Vlaanderen lokte 1200 kinderen.

Bij het begin van dit schooljaar startte ‘One Mile a Day’, een bewegingsactiviteit voor kinderen van de lagere school en een initiatief van Energy Lab in samenwerking met SVS en Delta Lloyd. Het doel van het project is simpel: de lessen op school doorbreken met korte beweegmomenten. De kinderen krijgen zo de kans om dagelijks, samen met hun juf of meester, 1 mijl (1,6 km) buiten te lopen of te wandelen. Na hun ‘mile’ hervatten de kinderen de lessen met meer energie en concentratie.

Acht maanden na de start is de balans zéér positief: meer dan 700 scholen of 140.000 kinderen lopen of wandelen zo goed als elke schooldag een extra mijl. Meter van het project, Tia Hellebaut, is heel erg enthousiast over zoveel deelnemende scholen en nodigt daarom iedereen uit op een van de One Mile a Day-events. Het eerste event vond maandagochtend plaats op de finse piste van het sportcomplex Koude Keuken in Brugge. Na een korte opwarming met Hellebaut liepen 1200 kinderen per leerjaar hun mijl. Aan de finish kregen ze een One Mile a Day-medaille en enkele leuke gadgets. Bekijk ook de reportage van VTM Nieuws hieronder. Dinsdag gebeurde hetzelfde in Gent.

Later deze week …

10 mei: Antwerpen (Nachtegalenpark)
11 mei: Leuven (Provinciedomein Kessel-Lo)
12 mei: Zonhoven (De Basvelden)

Bekijk meer video’s van VTM NIEUWS op nieuws.vtm.be

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?