120 Belgen lopen naar de top van Tourmalet

Een 120-tal Belgen is zaterdag de Tourmalet opgelopen tijdens de vierde editie van Climbing for Life. Naast hen bedwongen ook meer dan 2.000 fietsers de Pyreneeëncol. Bekijk het verslag!

Na drie edities in de Alpen verhuisde Climbing for Life dit jaar naar de Pyreneeën. Net als vorig jaar konden ook de lopers hun hartje ophalen in de bergen. Op vrijdag warmden een 50-tal sportievelingen op met een trail van 16 km. Onze redacteur en peter van het evenement Ruben Van Gucht kwam na 1u23’06” als eerste boven.

“Ik vind Climbing for Life een ideale combinatie om te doen: het goede doel steunen (projecten rond astma, mucoviscidose en andere longaandoeningen, red.) en tegelijkertijd iets doen wat je graag doet, namelijk lopen. Je staat hier met een hoop gelijkgezinden aan de start, dat maakt het zo leuk”, aldus Ruben Van Gucht, wiens verslag van het Climbing for Life-weekend je later deze week op deze site leest.

Hét hoogtepunt van het weekend was uiteraard de beklimming van de Tourmalet, goed voor 19 km en 1.405 hoogtemeters, op zaterdag. Kristof De Meu haalde een gemiddelde snelheid van meer dan 12 km/u en kwam als eerste aan op de top. Na de inspanning volgde de ontspanning met een afsluitend feestje samen met de meer dan 2.000 fietsers die eveneens de Pyreneeëncol hadden bedwongen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?