12-jarig meisje loopt per ongeluk halve marathon

Vergissen is menselijk. Dat moet ook Lee Adianez Rodriguez gedacht hebben toen ze vorig weekend per ongeluk een halve marathon op haar palmares schreef.

Lee Adianez Rodriguez is een 12-jarig Amerikaans meisje dat vorig weekend meedeed aan de Rochester Regional Health Flower City Challenge. Rodriguez wilde op dat loopevenement de wedstrijd van 5 kilometer lopen, maar het draaide dus iets anders uit.

Het meisje arriveerde nogal laat op de site, waardoor ze zich in zeven haasten naar het startvak spoedde en begon te lopen met de deelnemers die klaarstonden. Bleek dat Rodriguez zich bij de lopers van de halve marathon had geschaard. De wedstrijd van 5 kilometer begon een kwartiertje nadien.

De 12-jarige loopster besefte naar eigen zeggen pas halverwege de halve marathon dat ze in de verkeerde race zat, maar liep de wedstrijd wel uit. Voor de geïnteresseerden geven we haar tijd nog even mee: 2 uur, 43 minuten en 31 seconden. Volgens de officiële resultaten liep ook een 7-jarige de halve marathon.

Het is trouwens niet de eerste keer dat er iemand de verkeerde afstand loopt in deze wedstrijd. Enkele jaren geleden miste een deelnemer van de halve marathon een cruciale bocht, waardoor hij prompt een hele marathon afwerkte.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?